Megdolgozott a pénzéért.
Mostantól a pénze dolgozik Önért!

időpont egyeztetés

 
 • Befeketetés Befeketetés

  Önnek is vannak pénzügyi tervei? Építkezzen megtakarításaiból, hogy az anyagi jólét ne csak álom legyen!

  tovabb a cikkhez
 • Nyugdíj Nyugdíj

  Gondoskodjon előre pénzügyeiről, hogy a nyugdíjas évek nyugodt körülmények között teljenek!

  tovabb a cikkhez
 • Biztosítás Biztosítás

  Számolja fel az összes kockázatot az életében! Cselekedjen anyagi biztonsága érdekében!

  tovabb a cikkhez
 • Hitel Hitel

  Ne engedje magát elveszni a bankok hitellel kapcsolatos ajánlataiban. Cserélje hiteleit az Ön számára legkedvezőbb konstrukcióra!

  tovabb a cikkhez
 • Cafeteria Cafeteria

  Legyen Ön is a béren kívüli juttatások szakértője! Ösztönözze munkavállalóit a minőségi munkavégzésre!

  tovabb a cikkhez

Cafeteria szaktanácsadás

A cafeteria-ról általában:

A cafeteria a munkáltatók által a munkavállalók részére nyújtott - nem kötelező jellegű - béren kívüli juttatás. Törvényi megkötés nélkül a cafeteria jellegű juttatásokat a cég rendszeresen vagy alkalmanként, illetve az évben arányosan elosztva is adhatja. A cafeteria rendszer abban segít, hogy a dolgozók a számukra leginkább megfelelő juttatási formát válasszák.
Mik azok a cafeteria juttatások, amik a munkavállalókat a legjobban érdeklik?

 • meleg étkezési utalvány,
 • önkéntes pénztári hozzájárulás (nyugdíj, egészség),
 • internet használat,
 • üdülési csekk (A Széchenyi Pihenő Kártya lépett a helyére 2011. őszétől)
 • iskolakezdési támogatás.

 

 

Bércsökkentés kontra munkavállalók- miért hasznos a cafeteria?

Sokszor, amikor céges átvizsgálást kérnek tőlem ügyfeleim, gyakorta azzal a helyzettel állok szemben, hogy a cég személyi kiadásait csökkenteni kellene ahhoz, hogy a profitot tartani tudják. Bért csökkenteni nem túl hálás dolog, viszont szükséges a cég működése szempontjából.
Tulajdonosként, ügyvezetőként fontos a munkavállalóink érdekeit szem előtt tartani, hiszen ők is nagyban hozzájárulnak a vállalat működéséhez.

Fontos az, hogy a munkavállalói jól érezzék magukat a cégnél?
-Igen!
Fontos, hogy az alkalmazottak lojálisak legyenek Önhöz?
-Igen!

Senkinek nem célja, hogy a legjobb dolgozóit a konkurenciánál lássa.

Ösztönöznie kell az alkalmazottait a jó kedvvel való és minőségi munkavégzésre!

Milyen akadályok állnak fenn?

A válság és a kormányok megszorító intézkedései nem teszik lehetővé, hogy többet tudjon adni alkalmazottainak. Ha bért emel, az a cég profitját fogja csökkenteni.

Mi a megoldás?


Én ezekre a kérdésekre törekszem korrekt válaszokat adni, miután megismertem a cég alkalmazotti struktúráját, annak bér, és egyéb javadalmazási (cafeteria) rendszerét.

Hogy lehet megtartani a jó munkaerőt?


Nagyon motiváló lehet a cafeteria csomag. Fontos, hogy a dolgozó számára felhasználható és hasznosítható legyen a juttatási forma. Ellenkező esetben demotiváló hatást válthat ki a munkaerőből.

Van megoldás arra, hogy többet adjon az embereinek, vagy éppen bérköltséget csökkentsen úgy, hogy az alkalmazottai elkölthető jövedelme ne csökkenjen.

Nyugati szomszédainknál már jó ideje bevett szokás, hogy a régi, jól bevált emberek után a cég adóhatékony céges nyugdíjalapokat hoz létre cafeterai segítségével. Azért fókuszálok a cafeteria-n belül a nyugdíj hozzájárulásra, mert véleményem szerint ez az egyik legfontosabb terület minden munkavállaló számára.

A mai helyzetet tekintve az a véleményem, hogy az állami nyugdíjrendszer ezt a tempót nem fogja tudni követni. Elöregedő társadalomban élünk, aminek az a hátulütője, hogy nem lesz annyi aktív dolgozó, aki az inaktív nyugdíjasok nyugdíját képes lenne fizetni. A kormány nem fogja tudni emelni a járulékokat, mert az hosszú távon Magyarország versenyképességét veszélyeztetné.

Ennek fényében az öngondoskodás létfontosságú.

Erre szoktam ajánlani a cégvezető ügyfeleim számára a cafeteria juttatásokon belül a céges nyugdíjkonstrukciók rugalmas megoldását a jól bevált embereik részére.
Ha Önnek is érdeke, hogy munkavállalóinak a legjobbat nyújtsa úgy, hogy Önnek se jelentsen plusz költséget, akkor keressen meg!

 

adókedvezmény | cafeteria