Megdolgozott a pénzéért.
Mostantól a pénze dolgozik Önért!

időpont egyeztetés

 
 • Befeketetés Befeketetés

  Önnek is vannak pénzügyi tervei? Építkezzen megtakarításaiból, hogy az anyagi jólét ne csak álom legyen!

  tovabb a cikkhez
 • Nyugdíj Nyugdíj

  Gondoskodjon előre pénzügyeiről, hogy a nyugdíjas évek nyugodt körülmények között teljenek!

  tovabb a cikkhez
 • Biztosítás Biztosítás

  Számolja fel az összes kockázatot az életében! Cselekedjen anyagi biztonsága érdekében!

  tovabb a cikkhez
 • Hitel Hitel

  Ne engedje magát elveszni a bankok hitellel kapcsolatos ajánlataiban. Cserélje hiteleit az Ön számára legkedvezőbb konstrukcióra!

  tovabb a cikkhez
 • Cafeteria Cafeteria

  Legyen Ön is a béren kívüli juttatások szakértője! Ösztönözze munkavállalóit a minőségi munkavégzésre!

  tovabb a cikkhez

Nyugdíj – a biztonságos anyagi jövő érdekében

Sokan abba a hibába esnek, hogy nem kezdenek el időben gondoskodni jövőbeni anyagi biztonságuk érdekében. Ez azt jelenti, hogy számtalan ember a mának él, és nem tesz félre pénzt, ezzel nem gondolva arra, hogy az milyen jól jöhetne a nyugdíjas éveiben.

Ön ne tegye ezt! Ki ne szeretne gondtalan nyugdíjas éveket? Természetesen mindenki.

Ügyfeleimmel való beszélgetések során sokan azt hiszik, hogy nem érdemes hosszú távra félretenni, mert úgyse érik meg.

De mi lesz ha mégis? Miből fognak élni?

Senki se szeretné, hogy nyugdíjas korára arra kényszerítse az anyagi helyzete, hogy tovább dolgozzon, mert nem tud megélni a kis nyugdíjából.

Ugye Ön sem szeretne ilyen jövőt magának? Képzelje csak el, milyen lenne nyugdíjasként nyomorogni?

Amennyiben Ön tényleg minden téren biztonságos nyugdíjas éveket szeretne, akkor keressen fel, hogy segíthessek!

Milyen problémákkal néz szembe a magyar nyugdíjrendszer:

 • Elöregedő népesség – a fiatalok száma egyre csökken, ami azt jelenti, hogy kevesen lesznek ahhoz, hogy a nyugdíjakat kitermeljék.
 • Nemzetgazdaságok globalizációja – a tőke nagy sebességgel áramlik ki az országból.
 • Feketefoglalkoztatás – sem a munkáltató, sem a munkavállaló nem fizet TB járulékot, ezáltal a költségvetési bevétel nagymértékben lecsökken, amiből a nyugdíjakat fizetné az állam.
 • Három aktív keresőre egy nyugdíjas korú ember jut.
 • A kormány emeli a nyugdíjkorhatárt.

A megoldás - az öngondoskodás:

A mai rendszert nézve ez tekinthető az egyetlen megoldásnak!

Mindenkinek az az álma, hogy időskorukra, mire eljönnek a szép, nyugodt nyugdíjas évek, már csak a szórakozásról, a hobbiról, az unokákról, az üdülésről és az utazgatásról szóljanak a mindennapok.

Mit gondol, a holland vagy a német nyugdíjasok miből élnek ilyen jól?


Nem a nyugdíjrendszerük miatt, hanem azért mert öngondoskodnak. Ki többet, ki kevesebbet tesz félre havonta a keresetéből. Átlagosan havi fizetésük 5-10 %-a megy hosszú távú nyugdíjbiztosításokba, vagy privát nyugdíjalapokba.

Csak Önön múlik, hogy milyen nyugdíjas lesz!


Szegény öregember, aki még a számlákat és a gyógyszereket is nehézkesen tudja kifizetni, vagy egy idős úriember. Olyan, aki megengedheti magának, hogy havi kényeztető hétvégéket töltsön el különböző wellness hotelekben, világkörüli utakra fizethet be, mert tudja, hogy a nyugdíjából származó havi járadéka elégséges az anyagi függetlenségéhez.

Nyugdíjalap felépítése:

Hosszú távú befektetések esetén – befektetési biztosítások:
Ezek olyan befektetési megoldások, amelyek alapvetően értékpapír-alapokból állnak és a jogi előnyök miatt vékony biztosítási burokban vannak csomagolva.

Előnyeik:

 • 20 év alatt a befektetett tőke 4-szerese vehető ki.
 • Garantált kamatot fizetnek, ha az ügyfél kitart a stratégiája mellette.
 • A tőke örökölhető.
 • Rugalmas megoldások - tetszőlegesen változtatható az éves befizetés nagysága (szüneteltethető, csökkenthető).
 • Adómentes.
 • Jogi előnye: inkasszót nem lehet az ilyen típusú tőkeszámlákra kivetni.
 • Az ügyfél szabadon eldöntheti, hogy milyen térségekbe, gazdasági ágazatokban fektetne be.
 • Átlag hozam egy 20 éves tőkeszámla esetén: 10-14 %/év (ha végig viszi a stratégiát).
 • Ezt a nyugdíjalapot kezelik.
 • Számos céges adóelőnyei vannak.

 

Önkéntes nyugdíjpénztár Befektetési Biztosítások tőkeszámlák
Konzervatív vagyonkezelés (javarészt állampapírokból, kincstárjegyekből állnak a portfóliók) Dinamikus vagyonkezelés, javarész(t) részvény alapú, hiszen hosszú távon az esetleges árfolyam-visszaesésekből az ügyfelek komoly profitot tudnak a nyugdíjba-vonulásukkor kézbe venni.
Ügyfél 3-4 modell közül választhat Az ügyfél szinte bármely térségbe invesztálhat.
Pénzhez adómentesen lekésőbb a nyugdíjkorhatár betöltésével juthat Hamarabb felvehető a tőkecalap, ráadásul komoly adóelőnyökkel!
Örökölhető Cég által az alkalmazottak számára indított nyugdíjszámlák szintén örökölhetőek.
Van hozzá (még) adókedvezmény Kamatadó-mentesség 6. évtől

 

Nyugdíjtervezés:

A kérdés most már csak az, kedves Ügyfelem, hogy mikor szeretne nyugdíjba vonulni és mekkora havi járadékot szeretne 20-30-40 év múlva havi rendszerességgel adómentesen?

Ehhez az szükséges, hogy személyesen találkozzunk!

Ennek keretében egy pénzügyi analízis segítségével felmérem az Ön igényeit, megismerem a pénzkezelési szokásait, így könnyedén meg tudom állapítani, hogy Ön milyen típusú befektető.

 

Keressen fel és kérjen időpontot!

 

adókedvezmény | befektetés | nyugdíj | pénz

 
 

A magyar nyugdíjrendszer alapvető problémái:

A magyar nyugdíjrendszer eredetileg a három pilléres modellt követte egészen 2011-ig. A társadalom biztosítási alapon, a magánnyugdíj pénztári alapon (ami ugye az államtól független, eddig függetlennek hitt kapitalista rendszer, ami egy az egyben az öngondoskodáson alapul) és az önkéntes nyugdíjpénztári befizetésekből várható majdani igen csekélyke alapról. Ezen kívül a magyar nyugdíjrendszer megemlít még egy pillért, nevezetesen a nyesz-t, ami a nyugdíj-előtakarékossági számlát jelenti. 2011-ben a kormány átalakította ezt a rendszert, és felajánlotta a magánnyugdíjpénztár tagoknak a visszalépés lehetőségét, ezáltal magára vonta a nyugdíj kérdés állami rendszerének felelősségét.

Az állami nyugdíjrendszer finanszírozása a felosztó-kirovó elv alapján történik, mely tulajdonképpen egy három generációt átfogó ú.n. „generációs szerződésen” alapul a gyermek-szülő-nagyszülő között. Létezik erre egy nagyon kifejező megfogalmazás, mégpedig: „Vállalom azt a kötelezettségemet, hogy eltartalak téged, ha cserébe törvényben kötelezhetem a gyermekeimet arra, hogy majd ők is eltartanak engem”.  Egyszerűbben megfogalmazva ennek a nyugdíjrendszernek az alapja az, hogy az aktív népesség járulékából fizeti ki az állam a nyugdíjakat. A lényeg, hogy növelni kívánják a járulékfizetési érdekeltséget, ennek alapján minden évben megkeresett bruttó bér megszabott százalékban növeli a kifizetésre kerülő nyugdíjakat.

Ez a rendszer alapvetően azt feltételezi, hogy sok fiatal van, akik valamennyien dolgoznak, termelnek és járulékot fizetnek, amelyből a kis nyugdíjas réteget relatíve magas színvonalon el tudják látni. Tehát a rendszer egy olyan társadalomban működik tökéletesen, ahol sok a fiatal, magas az aktívak lélekszáma, akik a járulékokat fizetik. Valamint sok gyerek születik, az átlag életkor alacsony és kevés a nyugdíjas.

Csak egy a probléma. A magyar társadalmára nem ez a jellemző.
Kis hazánkban és a szomszédos országokban is az a tendencia figyelhető meg, hogy egyre kevesebb gyerek születik, ezért nem véletlen, hogy sokan elöregedő társadalomként jellemeznek minket. 2010-es kimutatások szerint három aktív munkavállalóra egy nyugdíjas korú jut. Ennek következtében 2030-ra a nyugdíjas lakosság aránya akár 50 %-ra is megnőhet. Ezen kívül a felmérések azt igazolják, hogy csökken a népességszám, egyre kevesebb fiatal dolgozik itthon, ami azt jelenti, hogy egyre jobban csökken a befizetett járulékösszeg is, amiből a nyugdíjakat tudná finanszírozni az állam. A nyugdíjrendszer működőképességének megőrzéséhez magas járulékfizetési arány szükséges, mely ahhoz vezet, hogy mind a munkáltatókat, mind a munkavállalókat a legális munkaerő-piaci elhagyásra ösztönzi. Alapvetően azt a megállapítást tehetjük, hogy a nyugdíjprobléma a fejlett világ „rákfenéje”. Magyarország el van adosódva és a nyugdíjkiadásokra a pénz szeptemberig-októberig elég, a fennmaradó 3hónapot hitelből finanszírozzuk. A kormány továbbra is emeli a nyugdíjkorhatárt és vele párhuzamosan a járulékokat is. Az, hogy milyen megoldást talál a kormány a nyugdíjrendszer problémáira az a jövő kérdése.